Tilbage til temalisten

Mindretalsrettigheder

Dilemmaer omkring mindretal

Formål: Du skal kunne tage stilling til de dilemmaer, der er forbundet med at have en bindestregsidentitet.

Forudsætning: Det er en fordel, hvis du har arbejdet med mindretalsrettigheder under temaet Lokal og Global med udgangspunkt i www.fuen.org.

Medlemmer af det danske mindretal til årsmødeoptog i Flensborg i 2017.

Foto: Marie Agg/Wikimedia Commons

A: Se videoen med årsmødeoptoget i Flensborg og videoen om optog i Belfast.

Forklar kort baggrunden for årsmødeoptoget i Flensborg og The Republicans March 2014 i Belfast. Brug teksten om optøjer i Belfast som baggrund for den irske video.

Tag i den forbindelse stilling til, at i København fejrer kineserne deres nytår med fest på Rådhuspladsen mens f.eks. befolkningen med tyrkiske rødder ikke fejrer den tyrkiske nationaldag med et stort offentligt arrangement.

B: Diskuter på den baggrund følgende dilemma:

“Når det gælder ytringsfrihed, bliver krav om kompromis farligt. Ytringsfrihed er ikke et gode, som skal tildeles folk som led i en forhandling. Den tilhører alle uanset politisk overbevisning, race, eller religion”
Citat: Jacob Mchangama, jurist

Indbyggere i Flensborg ser til fra vinduerne med tyske flag under årsmødeoptog.

Foto: Gunvor Vestergaard