Film og billeder

De glemte danskere - film.

Museum Sønderjyllands samling af billeder, film og lyd om den sønderjyske kulturhistorie, personer, virksomheder, institutioner, steder og begivenheder.

https://www.youtube.com/user/museumsonderjylland
Oversigt over Museum Sønderjyllands film på YouTube.

Valgplakater og propaganda ved folkeafstemningen i Mellemslesvig i 1920 (video).

Folkeafstemningen i Flensborg 1920 (video).

Musikvideo om 1864 og nutiden.

En række små fine historiske videoer fra Museum Sønderjylland.

Kulturmødeambassadørerne -  ”en kort fortælling om at snakke andet end dansk i det offentlige rum”.

Kulturmødeambassadørernes hjemmeside.

Det Kgl. Biblioteks billedarkiv.

Flensborg Avis - mit liv med Danmark.

Flensborg Avis - Skæbner langs grænsen.

Projekt 2020  -  Tysk eller dansk? Det var en virkelig emotional og betydelig beslutning, da en stor del af menneskerne i regionen Sønderjylland-Slesvig efter slutningen af første verdenskrig fik mulighed for at stemme for, hvor den nye grænse skulle være. Folkeafstemningen 1920 rykkede grænsen mod syd.

GF2020  DKsyd sendte 22 videoafsnit i perioden frem til august 2020.

Sønderjysk for begyndere - DR serie i tre afsnit, hvori historikeren Tom Buk Swienty og journalist Flemming Møldrup tager på rundtur i det sønderjyske for at blive klogere på landsdelen. Sammen opsøger de mennesker og finder nye overraskende historier og facts om den landsdel, der stemte sig hjem til Danmark i 1920. De prøver at finde ud af, hvad er det for en grænse, der går mellem Danmark og Tyskland i dag, og om fortidens modsætninger stadig påvirker befolkningen i området i dag?

Video: Ida Auken om amerikanske fordomme om Danmark.

Video: Jul på tværs af grænserne.

Grænseforeningens 40 videoer om hverdagslivet i grænselandet: Hvordan ser hverdagen ud, når man er en del af et mindretal og bor i et grænseland? Hvad spiser man? Hvor køber man ind? Og hvor sender man sit barn i skole? Kendte og ukendte stemmer fortæller.